Ο θάνατος του Γιάννη Μπεχράκη σκόρπισε τη θλίψη στον κόσμο τής φωτογραφίας και της δημοσιογραφίας. Όντας γνωστός όχι μόνο για τις φωτογραφικές του ικανότητες, αλλά και για τον φιλανθρωπικό του χαρακτήρα, ο Γιάννης Μπεχράκης είχε συναντήσει αρκετές φορές στις αποστολές του τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

"Αποκορύφωμα" αυτής της συνεργασίας υπήρξαν η οπτικοακουστική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «Οι επτά λόγοι του Ιησού στο Σταυρό» και η έκθεση φωτογραφίας στον Αερολιμένα Αθηνών «People on the Move», όπου παρουσιάστηκε το οδοιπορικό των προσφύγων.

 

 

Το 2017 ο Γιάννης Μπεχράκης βραβεύτηκε στον διαγωνισμό για την ανάδειξη των κορυφαίων πολεμικών ανταποκριτών Bayeux-Calvados Awards, και δώρισε το χρηματικό έπαθλο στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Με μία σύντομη ανακοίνωση και ένα συγκινητικό βίντεο με τίτλο «People on the Move», οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα απέδωσαν φόρο τιμής "στη μνήμη και τη ματιά μοναδικής ευαισθησίας του Γιάννη Μπεχράκη".

 

 

"Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αποχαιρετούν τον σπουδαίο Γιάννη Μπεχράκη.

Έναν από τους κορυφαίους φωτορεπόρτερ στον κόσμο, μα πάνω από όλα, έναν σπουδαίο άνθρωπο που έβρισκε την ελπίδα ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Ο Γιάννης Μπεχράκης και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συνεργάστηκαν το 2016 στην έκθεση φωτογραφίας «People on the Move» στον Αερολιμένα Αθηνών. Το βίντεο της έκθεσης δημοσιεύεται για πρώτη φορά στα ψηφιακά Μέσα για να τιμήσουμε τη μνήμη και τη ματιά μοναδικής ευαισθησίας του Γιάννη Μπεχράκη.

Αντίο, Γιάννη! Σε ευχαριστούμε για όλα.