Σε μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση προέβη η Nikon, καθώς ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε το 100% της αμερικάνικης εταιρίας RED, που είναι γνωστή για της επαγγελματικές κάμερες κινηματογράφου!

Μέσα από ανακοινώσεις που έκανε ο πρόεδρος της RED αναφέρει:

«Αυτή η εξαγορά σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη Nikon, συνδυάζοντας την πλούσια κληρονομιά της στην επαγγελματική και καταναλωτική απεικόνιση με την καινοτομία της RED. Μαζί, η Nikon και η RED είναι έτοιμες να επαναπροσδιορίσουν την αγορά επαγγελματικών ψηφιακών κινηματογραφικών καμερών, υποσχόμενοι ένα συναρπαστικό μέλλον ανάπτυξης προϊόντων που θα συνεχίσει να ωθεί τα όρια του δυνατού στην παραγωγή ταινιών και βίντεο».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jarred Land (@instajarred)

 

Στο δελτίο τύπου της, η Nikon αναφέρει:

Η συνεισφορά της RED στη βιομηχανία του κινηματογράφου κέρδισε όχι μόνο ένα βραβείο Όσκαρ, αλλά την έκανε επίσης κάμερα επιλογής για πολλές παραγωγές του Χόλιγουντ. Τιμάται από σκηνοθέτες και κινηματογραφιστές σε όλο τον κόσμο για τη δέσμευσή της στην καινοτομία και την ποιότητα για τα υψηλότερα επίπεδα δημιουργίας ταινιών και παραγωγής βίντεο.

Αυτή η συμφωνία επετεύχθη ως αποτέλεσμα της αμοιβαίας επιθυμίας της Nikon και της RED να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πελατών και να προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες χρήστη που ξεπερνούν τις προσδοκίες, συγχωνεύοντας τα δυνατά σημεία και των δύο εταιρειών. Η τεχνογνωσία της Nikon στην ανάπτυξη προϊόντων, η εξαιρετική αξιοπιστία και η τεχνογνωσία στην επεξεργασία εικόνας, καθώς και η οπτική τεχνολογία μαζί με τις γνώσεις της RED στις κινηματογραφικές μηχανές, συμπεριλαμβανομένης της μοναδικής τεχνολογίας συμπίεσης εικόνας, θα επιτρέψουν την ανάπτυξη προϊόντων στην αγορά επαγγελματικής ψηφιακής κινηματογραφικής κάμερας.

Η Nikon θα αξιοποιήσει αυτή την εξαγορά για να επεκτείνει την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά επαγγελματικών ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών κινηματογράφου, βασιζόμενη στα επιχειρηματικά θεμέλια και τα δίκτυα των εταιρειών, υποσχόμενη ένα συναρπαστικό μέλλον ανάπτυξης προϊόντων που θα συνεχίσει να ωθεί τα όρια του δυνατού σε ταινίες και βίντεο παραγωγή.

 

Περιμένουμε με ανυπομονησία τα νέα προϊόντα-τεχνολογία που θα ανακοινωθούν μέσα από αυτή την εξαγορά.

Εσείς πως βλέπετε την κίνηση της Nikon; Πείτε μας στα σχόλια!