Σε ετήσια βάση εδώ και 12 χρόνια διοργανώνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας τα Sony World Photography Awards. Για τη φετινή χρονιά ανακοινώθηκε η έναρξη του διαγωνισμού περίπου πριν από 8 μήνες και αισίως ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ για τις κατηγορίες «Ανοιχτό Διαγωνισμό» και «Διαγωνισμό Νέων».

Μέσα στους φιναλίστ βρίσκονται τέσσερις Έλληνες φωτογράφοι, κάτι το οποίο λογίζεται ως μεγάλη επιτυχία, αν αναλογιστούμε πως τα φετινά βραβεία σημείωσαν ρεκόρ συμμετοχών με 326.997 συμμετοχές από 195 χώρες!

 

Τα προφίλ των Ελλήνων φωτογράφων είναι τα εξής:

Ο Γεώργιος Παπαποστόλου είναι πυροσβέστης στην Κω και βραβευμένος ερασιτέχνης φωτογράφος. Αναγνωρισμένος ήδη, με τη διάκριση του «Εθνικού Βραβείου» για την Ελλάδα στα Sony World Photography Awards 2015, είναι τώρα ανάμεσα στους φιναλίστ στην κατηγορία «Πολιτισμός» για τη φωτογραφία του «Ελληνική Παραδοσιακή Ζωή». Η εικόνα δίνει την οπτική της παραδοσιακής διαδικασίας τού αρμέγματος της κατσίκας στο νησί της Αστυπάλαιας.

 

 

Ο Γιάννης Λινοσπόρης, ερασιτέχνης φωτογράφος από τον Πειραιά, συμμετέχει στην κατηγορία «Φωτογραφία Δρόμου» για το έργο του «Bazaar». Τραβήχτηκε μια Κυριακή πρωί σε ένα Παζάρι του δρόμου στην Αθήνα.

 

 

Στην κατηγορία «Κίνηση», ο Φίλιππος Αλαφάκης είναι φιναλίστ για τη φωτογραφία του «Τα Χέρια». Τραβηγμένη στην πατρίδα του, τη Ρόδο, η ασπρόμαυρη αυτή φωτογραφία αιχμαλωτίζει τη στιγμή που ένας άντρας έχει βουτήξει στη θάλασσα από ένα θαλάσσιο βατήρα σε μια -γεμάτη κόσμο- παραλία.

 

 

Η Κέλλυ Τς που ζει στην Αθήνα, αναγνωρίστηκε στην κατηγορία «Δημιουργικότητα». Τραβηγμένη στο σπίτι της φωτογράφου και ενώ δούλευε, η φωτογραφία χρησιμοποιεί την αντανάκλαση ενός παραθύρου για να αιχμαλωτίσει ένα εξαιρετικό ασπρόμαυρο πορτρέτο.

 

 

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 17 Απριλίου στην τελετή απονομής που θα λάβει χώρα στο Λονδίνο. Τα έπαθλα του διαγωνισμού είναι φωτογραφικός εξοπλισμός της Sony και 5000$. Αξίζει να σημειωθεί πως συμπεριλαμβάνονται και τα έξοδα για το ταξίδι στην τελετή απονομής.

Το photocontest.gr θα σας ενημερώσει με σχετικό άρθρο για τους νικητές των Sony World Photography Awards 2019.