Φαίνεται ότι η Nikon έχει πάρει στα σοβαρά την αγορά των mirrorless συστημάτων και φροντίζει όχι μόνο να μεγαλώσει την γκάμα της αλλά και να συμμετάσχει στις DX mirrorless μηχανές.

Βάσιμες πληροφορίες τής έγκυρης σελίδας Best Camera News αναφέρουν ότι η Nikon σχεδιάζει την κατασκευή της πρώτης mirrorless μηχανής με APS-C αισθητήρα

Το νέο μοντέλο θα ονομάζεται Z50 και, σύμφωνα πάντα με το Best Camera News, θα διαθέτει αισθητήρα απόδοσης 20 megapixels, ο οποίος θα βασίζεται στον αισθητήρα της κορυφαίας Nikon D500.

 

 

Η Ζ50 θα εξοπλίζεται με περιστρεφόμενη οθόνη 3 ιντσών και ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών με έως και 11 καρέ το δευτερόλεπτο. Όπως και στις Ζ6 και Ζ7, η Ζ50 θα διαθέτει μόνο μία υποδοχή για κάρτα μνήμης.

 

 

Μαζί με την ανακοίνωση του πρώτου DX μοντέλου, η Nikon θα παρουσιάσει και δύο DX φακούς για mirrorless, τον Nikkor Z DX 16-55mm f/3.5-6.3 και τον NIkkor Z DX 50-250mm f/4.5-6.3, οι οποίοι θα "λειτουργούν" ως kit φακοί, όπως οι γνωστοί 18-55mm και 55-200mm.

Με αυτές τις κινήσεις, η Nikon δημιουργεί μία νέα κατηγορία η οποία θα απευθύνεται σε πιο ευρύ κοινό, σε σχέση με τις Nikon Ζ6 και Z7, αφού το νέο μοντέλο και οι φακοί θα καταταχθούν στα "ερασιτεχνικά ή ημιεπαγγελματικά" ράφια και θεωρητικά, η τιμή της Ζ50 θα πρέπει να είχα χαμηλότερη από τα άλλα δυο Ζ μοντέλα.