Η Samsung σε ανακοίνωσή της μας παρουσιάζει το τελευταίο της chipset για κινητές συσκευές, το οποίο θα εμφανιστεί στα τηλέφωνα της σειράς Galaxy S και Note της επόμενης γενιάς. Τα κύρια χαρακτηριστικά του Exynos 980 είναι ένα ενσωματωμένο μόντεμ 5G, αλλά το νέο τσιπ έχει επίσης νέα χαρακτηριστικά που προσφέρονται για φωτογράφους.

Το chipset θα υποστηρίζει ανάλυση εικόνας μέχρι 108MP, πράγμα που σημαίνει ότι είναι έτοιμο για χρήση με την επόμενη γενιά αισθητήρων Quad-Bayer υψηλής ανάλυσης. Ο επεξεργαστής σήματος εικόνας υποστηρίζει έως και πέντε αισθητήρες και μπορεί ταυτόχρονα να επεξεργαστεί την έξοδο από τρεις, επιτρέποντας προηγμένες μεθόδους συγχώνευσης εικόνων και άλλες μεθόδους υπολογιστικής απεικόνισης. Υπάρχει επίσης μια ενσωματωμένη μονάδα νευρικής επεξεργασίας (NPU) που είναι ειδικά σχεδιασμένη για να εκτελεί εργασίες τεχνητής νοημοσύνης.

 

 

Τα smartphones που θα λειτουργούν με τον Exynos 980 θα είναι επίσης σε θέση να καταγράφουν βίντεο 4K με ταχύτητα 120 fps. Η υποστήριξη για HDR10+ με δυναμική χαρτογράφηση θα έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη απόδοση χρώματος σε βίντεο.

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα κυκλοφορήσει αυτό το chipset, αλλά είναι ασφαλές να πούμε ότι τα μελλοντικά smartphones της Samsung θα είναι πιθανώς τα πρώτα που θα το ενσωματώνουν.


Πηγή: news.samsung