Μία από τις πιο συνηθισμένες "φωτογραφικές" απόψεις που ίσως όλοι μας έχουμε ακούσει είναι ότι τα iPhone έχουν την καλύτερη κάμερα στα smartphones. Και όχι μόνο αυτό, είναι και τα καλύτερα για χρήση του Instagram, σε σχέση ακόμα και με τα καλύτερα και ακριβότερα Android. Κατά πόσο όμως αυτή η άποψη είναι σωστή;

Ο Κώστας από τους Digital Amusers, με τη βοήθεια του "δικού μας" Γιώργου, ήρθε για να δώσει άπλετο φως στον "μύθο" της καλύτερης κάμερας των iPhone έναντι των Android.

Στο παρακάτω βίντεο κοντράρονται, κάτω από τις ίδιες συνθήκες, τέσσερα από τα καλύτερα smartphones (ανά κατηγορία) που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά: το Phone 12, το Samsung S20, το Samsung A52 και το Xiaomi Redmi Note 10

 

 

H δοκιμή περιλαμβάνει ανέβασμα φωτογραφίας σε story στο Instagram κατευθείαν από την εφαρμογή του Instagram και μία ίδια λήψη από την εφαρμογή κάμερας του κάθε smartphone. Στο τέλος, ο Γιώργος "κρίνει" φωτογραφικά τα αποτελέσματα της δοκιμής, χωρίς όμως να γνωρίζει ποιο κινητό έβγαλε την κάθε φωτογραφία.

 

 

Τα αποτελέσματα της δοκιμής, σύμφωνα με τους Digital Amusers, ήταν αρκετά ενδιαφέροντα. Και τα τέσσερα smartphones έβγαλαν καλύτερες λήψεις από την εφαρμογή των καμερών τους παρά από την εφαρμογή του Instagram.

Το iPhone 12 όμως φάνηκε να είναι πιο σταθερό σε όλες τις λήψεις, χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάζει. "Σίγουρα τα iPhone είναι πιο σταθερά γενικότερα σε όλο το Instagram, αλλά μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με τα άλλα ακριβά Android smartphones", συμπληρώνει ο Κώστας.