Σε ένα προηγούμενο άρθρο είχαμε δει τον Phillip Haumesser να δημιουργεί μία σειρά φωτογραφιών ώστε να αναδείξει τη "ματιά του φωτογράφου". Στο σημερινό άρθρο θα σας παρουσιάσουμε ένα νέο project του Haumesser.

 

Πολλές φορές, παρακολουθώντας δουλειές διάσημων φωτογράφων, πέφτουμε σε μια παγίδα όπου οι πρώτες μας σκέψεις αναλώνονται στον εξοπλισμό του φωτογράφου. Ποια μηχανή έχει και με ποιον φακό τραβάει; Κάνοντας μια έρευνα τιμών, στη συνέχεια, απογοητευόμαστε. Το άρθρο αυτό έχει σκοπό να μας αλλάξει γνώμη και να μας πείσει ότι ο εξοπλισμός δεν κάνει τον φωτογράφο.

 

 

Ο Phillip, όπως αναφέρει και ο ίδιος, είχε βαρεθεί τους ανθρώπους που έδιναν βάση στον εξοπλισμό του, στέλνοντάς του μηνύματα και σχόλια όπως "Πρέπει να έχεις πολύ καλή μηχανή" ή " δεν μπορώ να βγάλω τέτοιες φωτογραφίες, γιατί δεν μπορώ να αγοράσω μία τόσο ακριβή μηχανή όπως η δική σου".

 

Έτσι, αποφάσισε να αγοράσει φτηνό εξοπλισμό, ώστε να αποδείξει ότι μπορεί να βγάλει εξίσου όμορφες και ποιοτικές φωτογραφίες. Και όταν λέμε φτηνό εξοπλισμό, εννοούμε πολύ φτηνό! Συγκεκριμένα αγόρασε από το eBay μία Canon T2i (μοντέλο του 2010) έναντι 150 ευρώ και έναν φακό Pentax 50mm f/1.7 έναντι 13 ευρώ! Μιλάμε για ένα σύνολο μόλις... 165 ευρώ!

 

Ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες που δημιούργησε με τον παραπάνω εξοπλισμό.

 

 

 

 

 

Μην ξεχνάτε πως οι παραπάνω φωτογραφίες τραβήχτηκαν με εξοπλισμό αξίας μικρότερης από 200 ευρώ και επεξεργάστηκαν σε Photoshop και Lightroom, κάτι το οποίο έχει ελάχιστη τιμή 2 ευρώ τη βδομάδα. Άρα τελικά μήπως ο φωτογράφος είναι εκείνος που δίνει αξία στη φωτογραφική μηχανή του; 

 

Ό,τι μηχανή κι αν έχεις, όποιους φακούς κι αν χρησιμοποιείς, γνωρίζοντας να την χρησιμοποιείς και εξασκώντας τη ματιά και την αισθητική σου, οι φωτογραφίες σου μπορούν να απογειωθούν!

 

Ας αφήσουμε στην άκρη τα παιχνίδια του marketing και ας φωτογραφίζουμε με αυτοπεποίθηση και χωρίς κόμπλεξ για τον εξοπλισμό μας!