Πρόσφατα έτρεξε ένας διαγωνισμός της Canon στην σελίδα μας με θέμα την Διαφορετικότητα, την Ισότητα και την Συμπερίληψη. Τρεις θεμελιώδεις έννοιες που προάγουν την κατανόηση, τον σεβασμό και την κοινωνική συνοχή, ενδυναμώνουν τα άτομα και δημιουργούν μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς. 

Ο διαγωνισμός αυτός έτρεξε στα πλαίσια του προγράμματος "Γεφυρώνοντας Γεννές" της Canon Greece υπό την αιγίδα του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων (Vrilissia Solidarity) και σε συνεργασία με τον οργανισμό Genderhood, τον Canon Photographer Γιώργο Μασχαλίδη και τον πeripatos.

Η δράση εμπνέεται από την ιαπωνική φιλοσοφία Kyosei, η οποία ταυτίζεται με την φιλοσοφία και στρατηγική της Canon, σύμφωνα με την οποία οργανισμοί και άνθρωποι -ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας ή κουλτούρας- μπορούν να συμβιώνουν και να συνεργάζονται αρμονικά, για το κοινό καλό, και για να συμβάλλουν στην ευημερία της κοινωνίας.

 

 

Είμαστε περήφανοι που συμμετείχαμε σε όλη αυτή την δράση μέσω της φιλοξενίας του διαγωνισμού στην πλατφόρμα μας και διπλά χαρούμενοι που δώσαμε την ευκαιρία σε όλους εσάς να γίνεται μέρος αυτού! 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις 5 νικήτριες φωτογραφίες του διαγωνισμού που θα συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση φωτογραφίας της δράσης, στις 18 μέχρι και τις 20 Ιουνίου μεταξύ 18.00 - 20.00, στο Πάρκο πρώην Ναυτικής Βάσης (Λ. Πεντέλης & Καλλιανίου, Βριλήσσια 15235). Η είσοδος είναι για όλους ελεύθερη.

Εμείς θα είμαστε εκεί την Δευτέρα και την Τρίτη 18:00-20:00. Σας περιμένουμε εκεί!

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Julia Gilda

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Κωνσταντίνος Δενδρινος

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Δημήτρης Λελέκης

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Stathis Mandalakis

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Νίκη Καραγιάννη

 

Πέρα από τον εν λόγο διαγωνισμό, στο πλαίσιο του προγράμματος, γιαγιάδες και παππούδες με τα εγγόνια τους, ηλικίας 6-12 ετών, συμμετείχαν για 4 εβδομάδες σε μια μοναδική εμπειρία μέσω μιας σειράς εργαστηρίων που επικεντρώθηκαν στις θεματικές της Διαφορετικότητας, της Ισότητας, της Συμπερίληψης και της Φωτογραφίας. Τον κύκλο εργαστηρίων εισηγήθηκε ο οργανισμός Genderhood, ο οποίος βοήθησε στο να δημιουργηθούν δυνατά μηνύματα πού καταρρίπτον τα στερεότυπα όπως: 

«Τα αγόρια κλαίνε, όπως και τα κορίτσια!»,  
«Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να είναι δυνατοί!» 
«Οι γιαγιάδες δεν έχουν πάντα όρεξη για μαγείρεμα, έχουν και άλλα ενδιαφέροντα!». 

Μικροί και μεγάλοι, επίσης μυήθηκαν στον κόσμο της φωτογραφίας σαν εργαλείο ανάδειξης της οπτικής αφήγησης με τη βοήθεια του Canon Photographer Γιώργου Μασχαλίδη. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικές φωτογραφικές λήψεις πού όχι μόνο βοηθάνε στην κατάρριψη των στερεοτύπων αλλά μιλάνε κατευθείαν στο συναίσθημα.

Σας περιμένουμε 18 μέχρι και τις 20 Ιουνίου μεταξύ 18.00 - 20.00, στο Πάρκο πρώην Ναυτικής Βάσης (Λ. Πεντέλης & Καλλιανίου, Βριλήσσια 15235).