Η Sony έχει παρουσιάσει μία νέα σειρά καρτών μνήμης, οι οποίες υπόσχονται εξαιρετικά μεγάλη ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες και στην κακομεταχείριση, με όλη τη σημασία της λέξης! Πρόκειται για "κανονικές" SD κάρτες όσον αφορά τη χωρητικότητα και τις ταχύτητες αντιγραφής, ωστόσο διαφέρουν από τις κοινές κάρτες.

Πιο συγκεκριμένα, η κατασκευή των Sony Tough SD Cards αποτελείται από ένα μόνο κομμάτι, χωρίς να υπάρχουν μικροεσοχές, με αποτέλεσμα να είναι 18 φορές (!) δυνατότερες από τις απλές κάρτες και εντελώς ανθεκτικές στο εξωτερικό περιβάλλον.

 

 

Διαθέτουν προστασία από χτυπήματα, λύγισμα, πτώση από ύψος 5 μέτρων, ακραίες θερμοκρασίες, ακτινοβολίες και ακτίνες X, ακόμα και μαγνήτες. Είναι αδιάβροχες με δείχτη IPX8 και διαθέτουν προστασία από σκόνη με δείχτη IP6X.

 

 

Για του λόγου το αληθές, το κανάλι Cameta Camera δοκίμασε μία Tough SD κάρτα των 32 GB, σε απαιτητικές συνθήκες. Το τεστ περιλαμβάνει "πλύσιμο" της κάρτας σε πλυντήριο ρούχων (πολλές κάρτες έχουν ξεχαστεί σε τσέπες ρούχων), "βούτηγμα" σε παγάκια με τη θερμοκρασία στους -12 βαθμούς Κελσίου, "ζέσταμα" με πιστολάκι μαλλιών στους 82 βαθμούς, πέταμα σε κοτέτσι (!) και πολλά.. μα πολλά χτυπήματα. Ακόμα και από αυτοκίνητο.

 

 

Όπως φάνηκε και στο βίντεο, οι Sony Tough είναι φτιαγμένες για να αντέχουν, ωστόσο, δεν πρόκειται για κάρτες που θα χρησιμοποιήσουν ερασιτέχνες ή φωτογράφοι σε στούντιο. Πρόκειται για εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί από επαγγελματίες, οι οποίοι δουλεύουν σε δύσκολες συνθήκες και χρειάζονται τέτοιες δυνατότητες από τον αποθηκευτικό τους χώρο.

Ή απλά για αυτούς που είναι λίγο παραπάνω απρόσεχτοι...

 

 

Οι Sony Tough SD Cards είναι διαθέσιμες στην αγορά με εκδόσεις των 32, 64 και 128 GB, με τις τιμές τους στο Amazon να κυμαίνονται στα 72, 98 και 230 ευρώ αντίστοιχα.