Τα τελευταία χρόνια, οι αγγελίες μεταχειρισμένου φωτογραφικού εξοπλισμού έχουν εκτιναχθεί στις διαδικτυακές πλατφόρμες, δίνοντας τη δυνατότητα και την ποικιλία σε πολλούς "ιδιώτες" φωτογράφους να επιλέξουν τον εξοπλισμό που επιθυμούν στις κατάλληλες τιμές. Ωστόσο, πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν επιτήδειοι που θέλουν να εξαπατήσουν ή να πουλήσουν κλεμμένο εξοπλισμό.. Μία τέτοια περίπτωση θα δούμε παρακάτω.

Πριν λίγες ημέρες, εμφανίστηκε σε σελίδα δημοπρασιών της Yahoo ένας φακός Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS. To πρόβλημα είναι ότι ο εν λόγω φακός πρόκειται να ανακοινωθεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα!

 

 

Η σελίδα sonyalpharumors δημοσίευσε τις παρακάτω φωτογραφίες από τον "ανύπαρκτο" φακό

 

 

Ο φακός χαρακτηρίζεται ως "junk", του λείπουν μέρη δηλαδή όπως πλακέτες, πλαστικά καπάκια, προστατευτικά, καθώς και τα λαστιχάκια του ζουμ και της εστίασης. Ο πωλητής, σύμφωνα με πάντα με το sonyalpharumorsαναφέρει στην αγγελία ότι ο φακός είναι κατάλληλος για ανταλλακτικά.

 

 

Η αρχική τιμή της δημοπρασίας είναι στα 20.000 γιεν, ή 165 ευρώ περίπου, και την ώρα που γράφεται το συγκεκριμένο άρθρο βρίσκεται στα 31.500 γιεν, ή 260 ευρώ περίπου. 

Ο αρθρογράφος του sonyalpharumors αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "κάποιος έκλεψε ή βρήκε κάπως τον φακό και τον πουλάει. Στοιχηματίζω ότι πρόκειται για κλεμμένο πρωτότυπο! Αν είμαι σωστός, η αγγελία θα κατέβει από την πλατφόρμα της Yahoo".

 

 

Να αναφέρουμε ότι έως τη στιγμή εγγραφής του συγκεκριμένου άρθρου, η αγγελία υφίσταται κανονικά.

Αν ήμασταν στην θέση του αγοραστή πάντως και όντως "βρίσκαμε" ένα τέτοιο πρωτότυπο φακού, μάλλον θα το κρατούσαμε σε ασφαλές και "στεγανό" μέρος.