Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη σε διάρκεια έκλειψη των τελευταίων εκατό χρόνων! Μάλιστα δεν θα είναι μία συνηθισμένη έκλειψη, αφού το χρώμα τής σκιάς που θα ρίξει ο πλανήτης μας επάνω στην σελήνη θα είναι έντονο κόκκινο

Η γη θα περάσει ανάμεσα από το φεγγάρι και τον ήλιο ρίχνοντας μία πολύ ιδιαίτερη σκιά στον δορυφόρο μας! Σε αντίθεση με την ηλιακή έκλειψη, η έκλειψη σελήνης είναι απόλυτα ασφαλής να την κοιτάξετε απευθείας χωρίς να απαιτούνται προστατευτικά γυαλιά ή οτιδήποτε άλλο.

 

 

Η παραπάνω εικόνα μάς δείχνει σε ποιες χώρες θα γίνει ορατή η έκλειψη της σελήνης. Όσο πιο ανοιχτή η απόχρωση του λευκού, τόσο πιο ορατή θα είναι και η έκλειψη. Όπως βλέπετε η Ελλάδα είναι από τις περιοχές που θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το μαγικό θέματα καλύτερα.

Όπως μας ενημερώνει το αστεροσκοπείο Αθηνών, η υπέρλαμπρη πανσέληνος θα χάνει σιγά σιγά την λαμπρότητά της και θα σκιάζεται, αφού θα μπαίνει μέσα στην σκιά της Γης από τις 21:24 έως τις 22:30. Μετά τις 22:30 ο Σεληνιακός δίσκος θα αλλάζει χρώμα σε κίτρινο-χαλκοπορφυρό και μέχρι τις 23:22 το χρώμα της Σελήνης θα μετατραπεί σε βαθύ κόκκινο-μπορντό!