Το Instagram είναι μια κοινωνική πλατφόρμα που όλοι γνωρίζουμε και λίγο πολύ όλοι χρησιμοποιούμε. Αν είστε από αυτούς που θα ήθελαν να αποκτήσουν μεγαλύτερο κοινό για να μοιράζεστε τη δουλειά σας, τότε μπορείτε σας έχω μερικές απλές συμβουλές για να το πετύχετε αυτό:



1. Μείνετε σε ένα συγκεκριμένο θέμα

Είναι πιο πιθανό να σας ακολουθήσουν αν το σύνολο των φωτογραφιών σας έχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα, είτε αυτό είναι πορτραίτα, είτε φωτογραφίες τοπίων, είτε οτιδήποτε επιλέξετε εσείς. Ο λόγος είναι πως αυτοί που θα σας κάνουν follow περιμένουν ότι θα δουν από εσάς συγκεκριμένα πράγματα. Δύσκολο και ίσως περιοριστικό, άλλα σίγουρα θα σας βοηθήσει.

 

2. Βρείτε φωτογραφίες του δικού σας ύφους.

Κάντε like και comment σε φωτογραφίες που μοιάζουν με το δικό σας ύφος. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να κάνετε το όνομά σας να φανεί σε content χρηστών που έχουν παρόμοιο ύφος με εσάς. Έτσι, αυξάνετε τις πιθανότητες να σας δουν οι ίδιοι, αλλά και οι followers τους που ήδη ξέρετε ότι τους αρέσει content παρόμοιου ύφους με το δικό σας.

 

3. Κοινωνικοποιηθείτε

Προκειμένου να φτάσει το προφίλ σας στα μάτια κάποιου χρήστη που δεν σας ακολουθεί, υπάρχουν 3 τρόποι. Μέσω πληρωμένης διαφήμισης (promote), μέσω hashtags ή μέσα από τις φωτογραφίες κάποιου χρήστη που ήδη ακολουθεί εκείνος. Επομένως, μιλήστε με τους χρήστες που ακολουθείτε και σας ενδιαφέρουν, κάντε συνεργασίες και δημιουργήστε πράγματα μαζί. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να σας βρουν πιο εύκολα οι χρήστες που τους αρέσει η δουλειά σας.

 

4. Χρησιμοποιήστε Hashtags

Τα hashtags είναι ένας εύκολος τρόπος να διαφημίσετε τις φωτογραφίες σας σε άλλους χρήστες. Βασικό μέλημα σας είναι να κάνετε μια έρευνα ώστε να δείτε ποια hashtags ταιριάζουν σε εσάς. Το Instagram έχει σαν όριο τα 30 hashtags αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέχρι 60, κάτι το οποίο πρακτικά διπλασιάζει τις ευκαιρίες σας.

 

5. Ο αλγόριθμος του Instagram

Οι περισσότεροι από εσάς τον έχουν ακούσει και άλλοι ίσως να μην έχετε ιδέα για τι πράγμα μιλάω. Περιληπτικά το Instagram λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο αλγόριθμο για το πώς θα εμφανίζει posts, σε ποιούς και πότε. Το ότι ανεβάζετε μία φωτογραφία δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα την δουν όλοι οι followers σας, καθώς το Instagram αποφασίζει σύμφωνα με το engagement τού κάθε post αν αξίζει να το δείξει σε άλλους χρήστες. Τι σημαίνει αυτό για εμάς; Είναι απλό, αν τα posts σας έχουν αρκετά likes και comments στην αρχή της δημοσίευσης τους τότε το Instagram καταλαβαίνει πως αυτό είναι ένα καλό post για να το μεταφέρει στους άλλους. Οπότε παροτρύνετε το κοινό σας να κάνει comment και like στις φωτογραφίες σας! 

 

6. Στρατηγική Δημοσίευσης

Το κάθε πότε και τι ώρα ανεβάζετε τα posts σας είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που όλοι παραμελούν. Ανεβάστε μέχρι 2 posts την ημέρα και όχι παραπάνω. Θέλετε να είστε συνεπής και να φαίνεται ότι δημιουργείτε συνεχώς πράγματα αλλά μην κουράζετε το κοινό σας με συνεχόμενες δημοσιεύσεις. Για να βρείτε πότε είναι η κατάλληλη ώρα για να δημοσιεύσετε κάτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις στατιστικές μέσα από την ίδια εφαρμογή αν το account σας είναι επαγγελματικό, αλλιώς υπάρχουν πολλά site στα οποία μπορείτε να δείτε ποιες ώρες της ημέρας είναι οι καταλληλότερες για το δικό σας κοινό!

 

Αυτές ήταν οι δικές μου συμβουλές για το πώς να κάνετε καλύτερο το account σας στο Instagram! Έχετε εσείς να προσθέσετε κάποια συμβουλή για ένα πιο πετυχημένο προφίλ;

Μην ξεχνάτε το instagram account μας και το hashtag #photocontestgr που μπορείτε να χρησιμοποιείτε για feautures!