Αν είσαι επαγγελματίας φωτογράφος, retoucher, γραφίστας ή βιντεογράφος, πιθανόν να βρεις πολύ χρήσιμο αυτό το άρθρο. Το κοινό στοιχειό σε αυτά τα 4 επαγγέλματα είναι οι πολλές ώρες εργασίας σε ένα γραφείο. Δεδομένου ότι ξοδεύεις πολλές ώρες σε μια καρέκλα, με τον καιρό οι απαιτήσεις σου για μεγαλύτερη άνεση θα αυξάνονται.

Γι' αυτό το λόγο, παραθέτω 6 αντικείμενα τα οποία θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σου. Όσο περισσότερο χρόνο δαπανάς για να κάνεις κάτι, τόσο πιο έντονα σκέφτεσαι να δημιουργήσεις τον κατάλληλο χώρο εργασίας, όχι μόνο για να είσαι πιο αποτελεσματικός, αλλά και για να τα κάνεις όλα με μεγαλύτερη ευχαρίστηση και άνεση.

 

1. Μια καφετιέρα / τσαγιέρα

Τί καλύτερο από έναν καλό καφέ ή τσάι το πρωί; Το θέμα είναι ότι εμείς πίνουμε όλοι μέρα και χρειαζόμαστε μια καλή μηχανή για να ικανοποιούμε συνέχεια τις απαιτήσεις μας. Ο καφές θα μας τονώσει και το τσάι θα μας χαλαρώσει. Με λίγα λόγια... παίζουμε με τα νευρά μας!

 

2. Μια φυσιολογική σταθερή θερμοκρασία

Τον χειμώνα με τα δεδομένα του μεσογειακού κλίματος, η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει σε αρκετά ακραίες τιμές και δυστυχώς η κρίση μάς έχει κάνει να μην μπορούμε να έχουμε την άνεση που θέλουμε. Με ένα μικρό αερόθερμο όμως, θα κάνουμε τη δουλειά μας με μεγαλύτερη άνεση. Μια μικρή εξοικονόμηση χρημάτων συγκριτικά με το πετρέλαιο.

 

3. UPS

Έχεις ήσυχο το κεφάλι σου! Όταν ο καιρός είναι άστατος, με αρκετές βροχές και αστραπές, πολλές φορές αυτό συνάδει με τη διακοπή τού ρεύματος. Το UPS είναι μια ασφάλεια σε τέτοιες καιρικές συνθήκες, καθώς θα σε σώσει από ένα πρότζεκτ που έχεις ξεκινήσει και έφτασε στο τέλος χωρίς να το αποθηκεύσεις ή ακόμα και στη προφύλαξη ολόκληρου του υπολογιστή σου και των περιφερειακών συστημάτων του από κάποια βλάβη.

 

4. Ένα σετ ποιοτικών ηχείων

Η μουσική σού δίνει συναισθήματα και κίνητρο να δημιουργήσεις. Φυσικά, με ένα ποιοτικό σετ ηχείων η μουσική γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματική. Είναι ωραίο να δουλεύεις και να απολαμβάνεις τον όμορφο ήχο.

 

5. Gaming περιφερειακά

Τα gaming ποντίκια και πληκτρολόγια έχουν σχεδιαστεί για να είναι ακριβή και ιδιαίτερα προσαρμόσιμα για τις ανάγκες ενός gamer, αλλά ταυτόχρονα, τα καθιστούν ιδανικά και για τους φωτογράφους, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο εργασίας τους.

 

6. Αναπαυτική καρέκλα

Όταν κάθεσαι συνεχόμενα για πολλές ώρες, μπορείς να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να είσαι καθιστός σε μια αναπαυτική καρέκλα. Ίσως να είναι το σημαντικότερο που πρέπει να αλλάξετε μετά από αυτό το άρθρο, καθώς μια  κακή καρέκλα δημιουργεί πολλά προβλήματα στη μέση και στη στάση τού σώματός σας.

 

Άλλωστε, όταν ξοδεύετε τον περισσότερο χρόνο σας σε ένα μέρος, γιατί να μην είστε βέβαιοι ότι σας παρέχει και τις αντίστοιχες ανέσεις;

 

Πηγή: fstoppers.com