Η DJI τον Ιανουάριο αυτού του έτους παρουσίασε μαζί με το Osmo Mobile 2 και το πρώτο one hand gimbal για DSLR, το RONIN-S. Ωστόσο, η κυκλοφορία του gimbal ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες με τιμή που φτάνει τα 749€.

 

 

Το RONIN-S για να πετύχει την σταθεροποίηση χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό τριών αξόνων, όπως συμβαίνει με τα προϊόντα τής σειράς Osmo. Η εταιρεία υποστηρίζει πως ακόμη και αν η κάμερα που είναι πάνω στο gimbal κινείται με 75 km/h μπορεί να επιτευχθεί η ομαλή εικόνα.

Όσον αφορά την αυτονομία του μπορεί με μία πλήρη φόρτιση, που διαρκεί 2 ώρες, να λειτουργεί μέχρι και 12 ώρες. Σηκώνει μηχανές βάρους έως 3.6 κιλά.

 

 

 

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι διαθέτει σύστημα manual focus και αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός focus wheel. Σχεδιαστικά συναντάμε μπροστά ένα joystick, ένα rec button και ένα m button όπως το ονομάζει η DJI, ενώ πίσω υπάρχει μόνο ένα trigger.

Επίσης υπάρχουν και κάποιες επιπλέον λειτουργίες, στην περίπτωση που ο χρήστης το συνδέσει με το κινητό του, μέσω της ειδικής εφαρμογής RONIN-APP. Αυτές είναι το timelapse, motionlapse, hyperlapse και panorama.

 

 

 

 

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει και μία λίστα με τις υποστηριζόμενες κάμερες, από το RONIN-S.

Η τιμή του όπως είπαμε φτάνει τα 749€ και μέσα στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και ένα τρίποδο για το gimbal. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή.