Στις αρχές του έτους έλαβε χώρα στο Λας Βέγκας μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις η CES2018. Η CES είναι μια έκθεση τεχνολογίας στην οποία παρουσιάζονται κάθε χρόνο καινούρια προϊόντα. Φέτος η DJI, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής drone και συστημάτων σταθεροποίησης, παρουσίασε το RONIN-S και το Osmo Mobile 2.

Για όσους δεν γνωρίζουν το Osmo Mobile είναι ένα gibmal για κινητά, δηλαδή ένας μηχανισμός σταθεροποίησης βίντεο. Η χρήση του μπορεί να κάνει το βίντεο, το οποίο καταγράφεται από κινητό να γίνεται πιο σταθερό και ομαλό. Χρησιμοποιεί ένα σύστημα τριών αξόνων, για να πετύχει την σταθεροποίηση του κινητού. Το Osmo Mobile 2 είναι η νέα βελτιωμένη και πιο εξελιγμένη έκδοση του.

 

 

Στον καινούριο σταθεροποιητή θα δούμε αρκετές νέες λειτουργίες, που απουσίαζαν από τον προκάτοχό του. Μία από αυτές είναι το Portrait Mode, δηλαδή πλέον ο χρήστης θα μπορεί να τοποθετεί το κινητό του σε κάθετη θέση. Σύμφωνα με την DJI αυτό θα βοηθήσει στην ζωντανή αναμετάδοση ή αλλιώς live video, που τον τελευταίο καιρό στα social media είναι αρκετά δημοφιλής. Άλλος ένας τομέας, που ο κάτοχός του θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την συγκεκριμένη λειτουργία, είναι η καταγραφή ¨ιστοριών¨ για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες απαιτείται η κάθετη θέση του τηλεφώνου.

Σχεδιαστικά δεν υπήρχαν ιδιαίτερες αλλαγές, καθώς το joystick και τα υπόλοιπα κουμπιά που υπήρχαν στο πρώτο Osmo βρίσκονται και στο νέο. Ωστόσο υπήρξε η προσθήκη του Zoom Control, το οποίο θα επιτρέπει το χρήστη να κάνει Cinematic Zoom κατά την διάρκεια του βίντεο μέσω του πλήκτρου. Ακόμη η μπαταρία στο νέο μοντέλο δεν είναι αποσπώμενη κάτι που συνέβαινε στο προηγούμενο. Στο κάτω μέρος που βρισκόταν το πορτάκι της μπαταρίας πλέον έχει τοποθετηθεί ένα tripod mount· με αυτή την προσθήκη αποφεύγεται η αγορά επιπλέον εξοπλισμού.

 

 

Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι το Osmo Mobile 2 έχει 15 ώρες αυτονομία. Το σημαντικό είναι, πως μπορείς να φορτίζεις το κινητό σου μέσω της συσκευής, όπως και να φορτίζεις τον σταθεροποιητή κατά την διάρκεια χρήσης του από power bank.

Όσον αφορά το λογισμικό υπήρξαν κάποιες προσθήκες αλλά και βελτιώσεις στις ήδη υπάρχουσες λειτουργίες. Το Timelapse είναι κάτι που δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτές. Επίσης πρόσθεσαν το Hyperlapse που αναμφισβήτητα το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό. Τα υπόλοιπα δηλαδή το Motionlapse και το slowmotion προϋπήρχαν στο λογισμικό.

 

 

 

Η κυκλοφορία του έχει ξεκινήσει στην Αμερική και σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης. Στην Ελλάδα αναμένεται άμεσα. Η τιμή του είναι αρκετά χαμηλή, αν την συγκρίνουμε με αυτή που είχε βγει στην αγορά το πρώτο. Στην Αμερική κυκλοφορεί από 129$ ενώ στην Ευρώπη από 149€. Σίγουρα αναμένουμε να δούμε αν είναι τόσο εντυπωσιακό για τα χρήματα που στοιχίζει, καθώς είναι αρκετά προσιτή η τιμή του για αυτά που προσφέρει.

Το Osmo Mobile 2 σε συνδυασμό με ένα κινητό, που έχει μια καλή κάμερα θα έχει εκπληκτικά αποτελέσματα και ο χρήστης θα μπορεί να δημιουργήσει cinematic βίντεο με πολύ λίγα χρήματα.