Η Zeiss παρουσίασε την ΖΧ1, την πρώτη Full-Frame μηχανή τής εταιρείας, συνοδευόμενη από τον prime φακό των 35mm.

Η ΖΧ1 εξοπλίζεται με έναν νέο αισθητήρα 37.4 megapixels κατασκευασμένο από την Zeiss, ο οποίος αποδίδει τιμές ISO από 80 έως 51200, χωρίς να έχουμε περαιτέρω πληροφορίες.

 

 

Σχεδιαστικά, η νέα μηχανή της Zeiss έχει μίνιμαλ ύφος, με μία μεγάλη καμπύλη στο grip και αρκετές γωνίες. Υπάρχουν ελάχιστα κουμπιά, χάρη στην multi-touch οθόνη των 4.3 ιντσών και των 338ppi, μέσω τις οποίας ρυθμίζονται όλες οι παράμετροι της μηχανής. Στο πάνω μέρος υπάρχουν δύο περιστροφικοί διακόπτες και το κουμπί λήψης (shutter button), ενώ στην πλάτη τής μηχανής συναντάμε το ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο των 0.7 ιντσών.

 

 

 

Όσο αφορά τον φακό, πρόκειται για τον Zeiss Distagon 35mm f/2 T*, ο οποίος "σχεδιάστηκε για να ταιριάζει εξαιρετικά με τον νέο αισθητήρα", όπως αναφέρει η γερμανική εταιρεία. Έχει αυτόματη εστίαση, αποτελείται από 8 στοιχεία σε 5 ομάδες και η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι στα 30 εκατοστά.

 

Το ενδιαφέρον όμως επικεντρώνεται στο λογισμικό της ZX1, αφού έχει ενσωματωθεί το Adobe Photoshop Lightroom CC, για άμεση επεξεργασία των RAW αρχείων. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα σύνδεσης της μηχανής στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi, με σκοπό την άμεση δημοσίευση των φωτογραφιών. Εναλλακτικά, τα αρχεία μπορούν να μεταφερθούν μέσω Bluetooth και USB-C.

 

Στα του βίντεο, η ΖΧ1 μπορεί να τραβήξει βίντεο ανάλυσης έως και 4Κ στα 30fps, ενώ υπάρχει υποδοχή για εξωτερικό μικρόφωνο και ακουστικά.

Σε άλλα χαρακτηριστικά, ο αποθηκευτικός χώρος της ZX1 διαθέτει 512 gigabytes (6.800 RAW αρχεία ή 50.000 JPGs), η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3.190 mAh και υπάρχει η δυνατότητα λήψης συνεχόμενων φωτογραφιών με έως και 3fps.

 

 

Ακολουθεί το βίντεο παρουσίασης από το επίσημο κανάλι της Zeiss στο YouTube.

 

 

Η νέα Zeiss ZX1 με τον Zeiss Distagon 35mm f/2 T* θα είναι διαθέσιμη στις αγορές από τις αρχές του 2019, με την τιμή και τη διαθεσιμότητα να μην έχουν ανακοινωθεί.