Η Ιαπωνική εταιρία Hoya ανακοίνωσε ένα νέο φίλτρο ειδικά κατασκευασμένο για αστροφωτογραφία, επιτρέποντας στους φωτογράφους να καταγράψουν τον νυχτερινό ουρανό ακόμη και σε περιοχές όπου η φωτορρύπανση μπορεί να περιορίσει την ορατότητά του.

Το φίλτρο Starscape έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την ακτινοβολία που παράγεται από τους λαμπτήρες υδραργύρου και νατρίου που βρίσκονται συνήθως στις πόλεις. Σύμφωνα με τη Hoya, το φίλτρο κόβει το πράσινο (περιοχή μήκος κύματος: 500–560 nm) και το κίτρινο (περιοχή μήκος κύματος: 560–590 nm) αποχρώσεις που μπορεί να προκύψουν από τα φώτα των πόλεων. Δεν είναι σαφές ωστόσο, πόσο καλά μπορεί να χειριστεί τη φωτορρύπανση από τις λυχνίες LED.

Η Hoya θα προσφέρει το φίλτρο Starscape 1.5 ND σε μεγέθη από 49mm έως 82mm. Πληροφορίες σχετικά με τις τιμές και τη διαθεσιμότητα δεν έχουν αποκαλυφθεί αυτή τη στιγμή.


Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες, δείγματα από τον φωτογράφο και Hoya Ambassador, Christophe Anagnostopoulos. Στην ιστοσελίδα του μπορείτε να βρείτε και αναλυτικό review.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το φίλτρο θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα.

 

Πηγές: dpreview ,digitalcameraworld