Η Nikon ανακοίνωσε επίσημα την πολυαναμενόμενη D6, τη Nikon μηχανή με το ισχυρότερο σύστημα εστίασης έως τώρα, σύμφωνα με την Ιαπωνική εταιρεία. 

Η Nikon D6 διαθέτει Full-Frame αισθητήρα, ο οποίος αποδίδει 20.8 megapixels, και εξοπλίζεται με επεξεργαστή EXPEED 6. Το σύστημα αυτόματης εστίασης διαθέτει 105 επιλέξιμα σημεία σταυροειδούς διάταξης.
 

 

Η πυκνότητα κάλυψης των σημείων εστίασης στο κάδρο είναι υψηλότερη κατά 1.6x σε σχέση με την D5, ενώ για πρώτη φορά σε Nikon μηχανή υπάρχει η δυνατότητα εστίασης ματιών.

Η ευαισθησία του συστήματος εστίασης ανέρχεται σε έως -4.5 EV, με σκοπό την ευκολότερη εστίαση σε δύσκολες φωτιστικές συνθήκες.

 

 

Οι τιμές του ISO ρυθμίζονται από 100 έως 102.400 και επεκτείνονται από 50 έως 3.280.000 αντίστοιχα. Οι μέγιστες λήψεις ανά δευτερόλεπτο ανέρχονται στις 14 μέσω του viewfinder, ενώ με χρήση του live view κατά τη διάρκεια λήψης βίντεο, οι λήψεις ανά δευτερόλεπτο ανέρχονται στις 30 με ανάλυση 8 megapixels και 60 το δευτερόλεπτο με ανάλυση 2 megapixels. Υπάρχει επίσης λειτουργία για αθόρυβη φωτογράφιση με έως και 10.5 καρέ το δευτερόλεπτο.

 

 

Στα του βίντεο, η Nikon D6 μπορεί να καταγράψει βίντεο ανάλυσης έως και στα 30p. Διαθέτει ανακλινόμενη οθόνη αφής TFT LCD 3.2 ιντσών ανάλυσης 2.359k-dot, ενώ το viewfinder έχει στοιχεία OLED, κάλυψη κάδρου περίπου 100% και μπορεί να φτάσει έως και 0.72x μεγέθυνση.

Σε άλλα χαρακτηριστικά, η Nikon D6 διαθέτει διπλή υποδοχή για κάρτες μνήμης CFexpress ή XQD, θύρα USB-C, ενσωματωμένο Wi-Fi, Bluetooth και GPS, ενώ υπάρχει και θύρα Ethernet με πρότυπο 1.000BASE-T με το οποίο επιτυγχάνεται ταχύτερη σύνδεση κατά 15% σε σχέση με τη D5. Υπάρχει επίσης υποδοχή για χρήση ειδικών κλειδαριών της Kensington.

 

 

Η D6 θα χρησιμοποιεί την μπαταρία λιθίου EN-EL18c με την αυτονομία να ανέρχεται στις 3.500 περίπου λήψεις, ενώ το βάρος της είναι 1.450 γραμμάρια με την μπαταρία και τις κάρτες μνήμης.

Η νέα Nikon D6 θα είναι διαθέσιμη από τον Απρίλιο με την τιμή να αγγίζει τα 6.500 δολάρια.

Ακολουθούν λήψεις και βίντεο από την επίσημη σελίδα της Nikon και το κανάλι της στο YouTube.