Η Godox ανακοίνωσε το νέο ρετρό σε στυλ φλας των 40 περίπου δολαρίων. Πρόκειται για ένα πλήρως χειροκίνητο φλας (δεν έχει δυνατότητα TTL), το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί στις φωτογραφικές μηχανές της Fujifilm , Canon, Nikon, Olympus και Sony. Η Godox δηλώνει ότι το φλας έχει πέντε στοπ ρυθμιζόμενης ισχύος σε βήματα, από 1/1 ως 1/16 και παρέχονται δύο θέσεις λειτουργίας, S1 για ενεργοποίηση μαζί με άλλο φλας και S2 για αυτόνομη λειτουργία.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες είναι ένα πολύ συμπαγές και ελαφρύ φλας, αφού ζυγίζει μόλις 96gr. Περιέχει μπαταρία λιθίου 7,4V 350mAh η οποία μπορεί να φορτίσει μεσώ θύρας usb type-c μετά από 400 φλασιες που χρειάζεται για να τελειώσει.

 

Σε αντίθεση με άλλα φλας, το Lux Elf Retro δεν είναι πολλαπλών κατευθύνσεων. Δεν θα μπορείτε να ανακλάσετε το φλας σε τοίχους. Αντίθετα, θα έχετε μόνο την επιλογή να το στρέψετε απευθείας προς το θέμα φωτογράφισης. Αυτό μπορεί να είναι καλό αν θέλετε απλώς να φωτίσετε το θέμα σας με άμεσο φλας. Ωστόσο, δεν θα ταιριάζει σε κάποιον που απολαμβάνει να είναι πιο δημιουργικός με τις πηγές φωτός.

 

Δείτε και το βίντεο παρουσίασης που δημιούργησε η εταιρία.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Godox.