Η Sony τις τελευταίες μέρες προχώρησε σε αρκετές ανακοινώσεις που αφορούν φωτογραφικά προϊόντα ένα από αυτά είναι το Sony Wireless Remote Commander. Πρόκειται για το ασύρματο τηλεχειριστήριο της εταιρείας με το οποίο ο φωτογράφος μπορεί να χειρίζεται μέσω Bluetooth την κάμερά του. Το ακριβές όνομά του είναι Sony RMT-P1BT Wireless Remote Commander.

Η ταχύτητα ανταπόκρισής του είναι 0.05sec, δηλαδή εξαιρετικά γρήγορο.

 

 

 

Σχεδιαστικά, υπάρχει το κεντρικό κουμπί με το οποίο γίνεται η λήψη. Δύο κουμπιά με τα σύμβολα ''-'' και ''+'' τα οποία χειρίζονται το ψηφιακό zoom ή το power zoom (εάν διαθέτει ο φακός) ή την εστίαση. Ένα κουμπί AF-ON για χειρισμό της εστίασης και το C1 που είναι ένα customizable κουμπί για να καταχωρήσει ό,τι θέλει ο φωτογράφος. Στη συνέχεια, στα πλάγια υπάρχει ένας διακόπτης που αλλάζει από φωτογραφία σε βίντεο και ένας ακόμη μεταξύ εναλλαγής από focus σε zoom. Τέλος, υπάρχει ένας διακόπτης lock ο οποίος ουσιαστικά "κλειδώνει" το χειριστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως απουσιάζει η οθόνη και στη θέση της βρίσκεται ένα led λαμπάκι.

Το συγκεκριμένο τηλεχειριστήριο είναι συμβατό με τα μοντέλα a6400, A7Riii, A7iii και Α9 και η κυκλοφορία του θα ξεκινήσει τον Απρίλιο στην τιμή των 79,99$.